Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Op onze oproep om een casus in te sturen voor de KBvG PROP-award van juli 2022 hebben twee gerechtsdeurwaarderskantoren gereageerd: GGN en Rave Gerechtsdeurwaarder en Incasso. Beide genomineerden hebben een originele casus ingezonden met een maatschappelijke impact.

Na de puntentoekenning van de jury die de afgelopen week heeft plaatsgevonden, hebben we vandaag de genomineerden laten weten wie de felbegeerde award heeft gewonnen. Het was een nek-aan-nek race. De winnaar heeft 66 van de 90 punten toegekend gekregen. De runner-up kreeg 62,5 punten.

Deze casussen werden ingezonden
De casus van GGN gaat over het verruimen van de werktijden van gerechtsdeurwaarders. GGN heeft onderzoek gedaan naar de mate van persoonlijk contact aan de voordeur nu hybride werken door de coronamaatregelen vaker de standaard is geworden. Uit het onderzoek bleek echter dat veel debiteuren ondanks het hybride werken niet thuis zijn tijdens kantooruren. Het draaien van een pilot met verruimde werktijden (doordeweeks tot 20:00u en op zaterdagen van 08:00 tot 13:00u) gaf als resultaat dat het aantal thuisbezoeken waarbij contact is met de debiteur is gestegen naar 49%. Dit was voorheen 17%. Het persoonlijk contact wordt door de debiteuren als zeer positief ervaren. Ook in de avonduren!

Rave Gerechtsdeurwaarder en Incasso biedt een nieuwe dienst aan, die als casus is ingezonden: Fairbind. De dienst is gebaseerd op samenwerking met het notariaat en is bedoeld voor overeenkomsten waar grote bedragen mee gemoeid zijn. Het uitgangspunt is dat de executoriale kracht van de grosse van de notariële akte gelijk staat aan die van een vonnis. Niet alleen de akte zelf, maar ook de daarbij horende verklaringen van de notaris hebben dwingende bewijskracht. Bij niet-nakoming door een partij kan de gerechtsdeurwaarder direct tot executie overgaan, zonder eerst te procederen. Door niet te procederen wordt bespaard op de griffierechten en bij vorderingen van € 12.500 of meer bij een niet-natuurlijk persoon (bijvoorbeeld een BV) kan het gebruik van de akte daardoor een flinke kostenbesparing opleveren. 

En dan nu de winnaar
Het was een nek-aan-nek race, maar de casus van GGN heeft 3,5 punt meer gekregen van de jury dan de casus van Rave Gerechtsdeurwaarder en Incasso. Van harte gefeliciteerd collega’s van GGN! De award wordt voor jullie gepersonaliseerd en komt snel jullie kant op. 

Ook een unieke bronzen prop winnen?
Stuur je nominatie in vóór 1 oktober 2022 via kbvg@kbvg.nl en maak kans op de bronzen prop, een uniek kunstwerk gemaakt door kunstenaar Wichert van Engelen, en hét symbool van het naar de prullenbak verwijzen van het (maatschappelijke) probleem dat is opgelost. Bekijk de voorwaarden en beoordelingscriteria.

In de eerstvolgende digitale nieuwsbrief GDW.Online, die in september uit zal komen, nemen we over beide casussen een artikel op. Nog geen abonnee van GDW.Online? Via onderstaande knop schrijf je jezelf snel in.schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen