Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Vorige week schreef ik hier al dat de gerechtsdeurwaarders de Belastingdienst graag willen helpen om de coronaschulden te innen. Dat is niet alleen goed voor het algemeen belang, maar zeker ook in het belang van de ondernemer zelf. Die wil immers ook graag weten waar hij aan toe is. Een ondernemer die niet weet of en hoeveel hij aan schuld moet betalen, stelt investeringen uit en is voorzichtig met uitgave. Dat is niet goed voor onze economie en dus ook niet voor het algemeen belang. We hebben de ondernemer juist hard nodig. Ondernemers zorgen voor banen, ontwikkeling en vooruitgang. 

 

Gerechtsdeurwaarders komen aan én achter  de deur komt en signaleren of er hulp nodig is om problematische schulden te voorkomen. Ze houden de menselijk maat in het oog, borgen de privacy en blijven onafhankelijk. Na hen komt er niemand meer, enkel in een ander traject: WSNP of een faillissement. Juist vanuit die rol kunnen gerechtsdeurwaarders dan ook het begin van de oplossing vormen. Ik zie echt vele voordelen. Het is in het algemeen belang dat schulden opgelost worden. Van de week sprak ik hierover met een journalist van het AD. Vandaag verscheen het artikel in het AD.

We hopen dat de Belastingdienst in beweging komt.

En waar verder beweging in zit is de WKI-regeling. Zeer relevant voor de werkzaamheden van onze gerechtsdeurwaarders: Per 1 april gaat de WKI-regeling in. Zo besloot de ministerraad afgelopen vrijdag. Op 8 maart aanstaande organiseren het Ministerie van Justitie en Veiligheid, Inspectie Justitie en Veiligheid en Justis gezamenlijk een informatiebijeenkomst waarbij er ook de mogelijkheid is tot het stellen van vragen. De KBvG moet hiervoor nog een tijdstip en een uitnodiging met links naar de relevante stukken. Medio maart zal ook de KBvG voor de leden een webinar organiseren.

Gelukkig hebben we nog wat tijd voor de cumulatieregeling in werking treedt in oktober. 

schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen