Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Het FD kopte dinsdag dat de fiscus coronaschulden niet kan innen door personeelstekort
Dit artikel triggerde mij deze week enorm. Dat personeelstekort gaat niet snel opgelost worden, vrees ik. En dat vraagt om adequate, efficiënte oplossingen. Want belastinggelden moeten worden geïnd. Dit is geld van en voor ons allen. 
 

Het ministerie van Financiën stelt dat 2,5 miljard als oninbaar moet worden beschouwd. 
Een flinke rekening die weer doorvertaald zal moeten gaan worden naar ander inkomstenbronnen en bezuinigen. Dat gaat een nadelig effect hebben op de lange termijn waar we uiteindelijk met z’n allen de gepeperde rekening voor gaan betalen. Dat lijkt mij een simpele rekensom maar wel met kapitale gevolgen voor onze maatschappij.

Het schaadt mijns inziens de geloofwaardigheid van niet alleen de Belastingdienst maar ook die van ons hele rechtssysteem. De hoogste tijd dus om met elkaar goed te gaan bekijken hoe we dit probleem efficiënt en effectief kunnen gaan oplossen. 

En daarom wil ik de Belastingdienst graag een handreiking doen. Laten we samen eens goed onderzoeken hoe we elkaar kunnen helpen. De gerechtsdeurwaarder is dienstbaar aan de samenleving, int onafhankelijk en heeft oog voor de ondernemer. Die ondernemer die best wel wil betalen, maar ook graag maatwerk ziet. En daar zijn we als gerechtsdeurwaarders sterk in.

Ik ga graag met het Ministerie van Financiën in gesprek om ons als gerechtsdeurwaarderskorps het algemeen belang te laten dienen. In het kader van onpartijdigheid zou de gerechtsdeurwaarder eigenlijk de enige moeten zijn die belast kan zijn met de executie van titels, ook als de overheid schuldeiser is, in het kader van onpartijdigheid en… de gerechtsdeurwaarder meet al jaren en heeft bewezen hoger netto rendement.

Je zou zeggen dat ons aanbod gelegen komt, toch…


 

schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen