Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Het eerste blaadje van het nieuw schrift is al snel volgeschreven. Afgelopen maandag kwam het bestuur weer bijeen.  We hebben met elkaar over een breed scala aan onderwerpen gesproken. De verschillende commissies zijn ook weer van start gegaan.

In de planning voor 2024 staat een goed aantal activiteiten op het programma. Het zijn niet alleen projecten vóór of mét, maar ook dóór onze gerechtsdeurwaarders. 

Zo kijk ik erg uit naar de ‘Week van het Geld’ en het project ‘de gerechtsdeurwaarder voor de klas’. Ik heb vernomen dat een flink aantal leden zich heeft aangemeld. Machlon Orie schittert binnenkort zelfs in een campagnefilmpje. Dit filmpje zal een bereik moeten hebben van meer dan 1 miljoen jongeren om hen meer financieel bewust en weerbaar te maken. Ik ben enorm nieuwsgierig naar de ervaringen die de leden nu al hebben met educatie aan jongeren. Dus deel je verhaal met ons bureau.

Verder is er natuurlijk de politieke stand van het land dat ons bezighoudt want die is zeer belangrijk voor onze beroepsgroep. De politieke kopstukken zijn na het kerstreces weer verder gegaan met de formatiegesprekken. Ik ben benieuwd hoe zich dit verder ontwikkelt. 

De nieuwe Tweede Kamer is geïnstalleerd en een groot aantal nieuwe Kamerleden zijn aan de slag gegaan. Dat vraagt van ons als KBvG om (her)nieuw(d)e contacten te leggen en te investeren in nieuwe duurzame relaties. Daarom organiseren we eind februari een Masterclass voor de Kamerleden en beleidsmedewerkers om hen nader te informeren over de KBvG als beroepsorganisatie. Ook willen we hen meer betrekken bij het werk van de gerechtsdeurwaarder en alle uitdagingen waar we als beroepsgroep mee te maken hebben. Zo bespreken we onder andere Schuldenwijzer, het Digitaal Beslagregister en uiteraard onze toegevoegde waarde in het signaleren van problematische schulden. Maar ook de toename van agressie tegen de beroepsgroep laten we natuurlijk niet onbesproken. 

Kortom… genoeg te bespreken, genoeg te doen, de handen uit de mouwen. 2024 is echt begonnen.
 

schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen