Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar
08 sep 2020
Tijdelijke wet COVID-19 SZW en JenV ingediend bij Tweede Kamer

Het voorstel voorziet in  tijdelijke mogelijkheid voor de rechter om de behandeling van faillissementsverzoeken aan te houden, om andere verhaalsacties te schorsen en een schuldenaar een tijdelijk betalingsuitstel te verlenen in verband met de uitbraak van COVID-19.

BRONtweedekamer.nl
02 sep 2020
Wijziging adviesrecht gemeenten bij procedure rond beschermingsbewind

Hamerstuk: Wijziging van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek teneinde te voorzien in een adviesrecht voor gemeenten bij de procedure rond beschermingsbewind wegens problematische schulden (35428)

BRONtweedekamer.nl
02 sep 2020
Fonds met 30 miljoen voor mensen met probleemschulden

Er komt een hulpfonds van 30 miljoen euro om mensen met probleemschulden te helpen. Dat maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend wanneer de begroting voor volgend jaar wordt gepresenteerd.

BRONbinnenlandsbestuur.nl
02 sep 2020
Kamerbrief Steun- en herstelpakket

Kabinet reserveert 150 miljoen extra voor bestrijden schuldenproblematiek. Om mensen met problematische schulden te ondersteunen komt er een Waarborgfonds waarmee garanties kunnen worden afgegeven voor saneringskredieten. Ook komen er meer middelen beschikbaar voor gemeenten voor het sociale domein. Dit staat in een brief die minister Wiebes en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat), minister Koolmees en staatssecretaris Van 't Wout (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en minister Hoekstra en staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) versturen naar de Tweede Kamer.

BRONrijksoverheid.nl
02 sep 2020
Afbouw tijdelijke versoepeling uitstel van betaling in verband met COVID-19

Staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) heeft een ​brief​ naar de Kamer gestuurd waarin staat dat ondernemers tot uiterlijk 1 oktober uitstel van belasting of een verlenging van het uitstel kunnen aanvragen. Daarmee loopt voor alle ondernemers het uitstel uiterlijk op 1 januari 2021 af. Ook komt er een ruime terugbetalingsregeling van 2 jaar om de opgebouwde belastingschuld weer af te lossen.

BRONrijksoverheid.nl
26 aug 2020
Verzoek schriftelijk overleg inzake BIT-advies implementatie Wet vereenvoudiging beslagvrije voet (24515-558)

Kamerlid Renkema (GroenLinks) heeft een ​verzoek​ voor een schriftelijk overleg ingediend bij de commissie SZW over het advies van Bureau ICT-toetsing implementatie vereenvoudiging beslagvrije voet. Tijdens de eerstvolgende procedurevergadering van SZW (8 september) wordt hier een beslissing over genomen.

BRONtweedekamer.nl
26 aug 2020
Dichterbij door digitalisering: Een manifest voor de Digitale Overheid in het (post) corona tijdperk

Staatssecretaris Knops (BZK) heeft een ​manifest​ voor de Digitale Overheid in het (post) corona tijdperk naar de Tweede Kamer gestuurd.

BRONtweedekamer.nl
19 aug 2020
Kamervragen SP over toename van dakloosheid door de kostendelersnorm

Kamerlid Jasper van Dijk van de SP heeft kamervragen gesteld over de toename van dakloosheid door de kostendelersnorm.

19 aug 2020
Nibud: Weinig mogelijkheden om inkomensterugval op te vangen

Werkenden die als gevolg van de coronacrisis hun inkomen hebben zien dalen, hebben vaak weinig mogelijkheden om dit op te vangen. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 2.000 Nederlanders. Het Nibud heeft dit onderzoek uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid.

19 aug 2020
Aanbieding CBS-onderzoek 'Schuldenproblematiek in beeld'

Staatssecretaris Van 't Wout stuurt de Tweede Kamer het rapport ‘Schuldenproblematiek in beeld: Huishoudens met geregistreerde problematische schulden 2015-2018’ van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen