Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
en de fr
Inloggen
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Naar aanleiding van de publicatie van het jaarverslag 2020 van de KBvG werd Michaël Brouwer, voorzitter KBvG, kort geïnterviewd door BNR Nieuws Radio om de opvallende cijfers toe te lichten. Ondanks de coronacrisis zijn er minder incasso- en executieopdrachten binnengekomen bij gerechtsdeurwaarderskantoren.

Volgens Brouwer zijn de dalende cijfers dan ook slechts deels te danken aan de crisis. “We zitten al vijf jaar in een dalende trend binnen de gerechtsdeurwaardersbranche, waarin zowel omzet als het aantal deurwaarders afneemt.”
 
Brouwer ziet naast de ambtelijke taak van de gerechtsdeurwaarder ook een bredere, oplossende taak: “Mensen die in problematische schulden zitten, horen we ook te helpen. We doen dat al door op een maatschappelijke manier de vorderingen te innen, maar uiteindelijk zouden we een belangrijke rol kunnen vervullen in het terugdringen van die schuldenproblematiek. Ik word echter betaald om beslag te leggen, niet om een oplossing te realiseren. Daar zou verandering in moeten komen.”

Beluister het hele interview op BNRschuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen