Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Afgelopen maandag heb je wellicht de uitzending van AVRO/TROS Radar gezien, waarin Michiel van Nispen van de SP aankondigde Kamervragen te gaan stellen over de werkwijze van gerechtsdeurwaarders. Inmiddels heeft ook Hülya Kat van D66 Kamervragen ingebracht. 

In een programma zoals Radar spreken mensen hun mening uit. In dit geval ging het om de mening van een advocaat over de werkwijze van een gerechtsdeurwaarder. We leven in een land waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Er zijn dan ook veel programma’s op televisie waar mensen hun mening kunnen uitspreken en we kijken er met z’n allen graag naar.

Waar het in mijn ogen echter goed fout gaat, is dat op basis van meningen en incidenten direct wordt doorgepakt om wetswijzigingen door te voeren. In ons rechtssysteem bestaan instituten die al eeuwen oud zijn, zoals de advocaten, de notarissen en ook de gerechtsdeurwaarders. Deze instituten zijn heel waardevol en als er verbeteringen nodig zijn, is het zaak om met elkaar eerst grondig te onderzoeken en te inventariseren wat er aan mankeert en hoe het kan worden opgelost. Pas daarna kunnen mogelijke aanpassingen aan de wet worden doorgevoerd. Aan zulk gedegen onderzoek zullen gerechtsdeurwaarders als beroepsgroep van harte meewerken.

Bij televisie draait het vooral om entertainment, kijkcijfers. Het is als medium niet bij uitstek geschikt om onderdelen van ons rechtsbestel de maat te nemen. Vooralsnog beschouwen we de uitzending van Radar dan ook als een item dat puur gericht is op entertainment.
 schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen