Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Op 4 november was ik aanwezig bij de uitreiking van de Gouden Zandlopers, dé prijs in het juridisch speelveld. De Gouden Zandlopers worden jaarlijks uitgereikt door Advocatie en uitgeverij Sdu aan organisaties of personen die op juridisch gebied met hun oplossing of project maatschappelijke impact hebben gemaakt. De KBvG was genomineerd in de categorie Legal Innovations. We hebben niet gewonnen, maar de jury had lovende woorden over onze inzending ‘Initiatief wetgeving voor verbeterde waarborging bestaansminimum mensen met schulden’.

Die waardering is belangrijk. Zeker in ons vakgebied, waarover in een groot deel van de maatschappij nog altijd een niet-realistisch beeld heerst van het werk dat wij dagelijks doen. Daarom heeft de KBvG zelf een award in het leven geroepen voor haar leden: de PROP-award. PROP staat voor Pragmatische Oplossing. Leden kunnen vanaf nu hun eigen gerechtsdeurwaarderskantoor (of dat van een ander) nomineren met een inzending die een innovatie, project of eenmalige actie beschrijft. De casus moet gaan over een oplossing die een maatschappelijk urgente situatie of noodtoestand heeft voorkomen. 

Nominaties kunnen maandelijks worden ingestuurd. Er is dus elke maand een award te winnen! Maandelijks de kans op een extra boost waardering voor de pragmatische en innovatieve oplossingen van gerechtsdeurwaarderskantoren. Een jury van externe ketenpartners en stakeholders bepaalt welke inzending wint. Zelf ben ik ook een van de juryleden (behalve in het geval dat mijn eigen kantoor een casus instuurt) en ik kijk nu al uit naar de inzendingen. 

Ik weet zeker dat mijn collega’s in hun werk regelmatig knelpunten en problemen tegenkomen die zij op creatieve wijze toch weten op te lossen, met oog voor het belang van alle betrokken partijen. Dat is het mooie aan dit vak. Vanuit onze onafhankelijke en onpartijdige positie, letterlijk bij mensen aan de voordeur, hebben we zicht op de maatschappelijke problemen waar burgers en schuldeisers tegenaan lopen. Voor de oplossingen die we daarvoor bedenken, mag zeker elke maand waardering worden getoond. 
 schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen