Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Jong geleerd is oud gedaan. Aan financiële educatie draagt de KBvG graag bij met de gerechtsdeurwaarder voor de klas.

In de week van 11 maart tot en met 15 maart 2024 wordt weer de Week van het Geld georganiseerd. Een initiatief van Wijzer in Geldzaken. Al een aantal jaar geleden heeft het platform Wijzer in Geldzaken het initiatief genomen om jaarlijks de Week van het Geld te organiseren. 
Het platform wil kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. 
De Week van het Geld is een belangrijke aanjager voor het stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. 

Als KBvG zijn wij deelnemer aan dit initiatief. Het is belangrijk dat jongeren goed leren omgaan met hun financiën, maar op deze manier kunnen wij aan jongeren ook een menselijk gezicht van de gerechtsdeurwaarders geven. Hiermee willen we ook dat het taboe rondom schulden wordt doorbroken en de drempel om contact op te nemen met de gerechtsdeurwaarder wordt verlaagd. 

In aanloop naar de Week van het Geld hebben wij afgelopen maandag al een oproep gedaan onder onze collega’s om als gerechtsdeurwaarder voor de klas te staan. Hiervoor zijn 2 organisaties geselecteerd die lesprogramma’s verzorgen op MBO-scholen. Als gerechtsdeurwaarder kun je je beschikbaarheid en voorkeur van frequentie en locatie opgeven aan de organisaties. Zij zorgen verder voor het contact en plaatsing op de scholen. Alles in goed onderling overleg. 
De educatieve organisaties bereiden de gerechtsdeurwaarders voor en zorgen je dat je goed beslagen ten ijs voor de klas komt te staan. 

Les geven aan jongeren is ontzettend leuk en dankbaar, weet ik uit eigen ervaring. Al bijna 40 collega’s hebben zich aangemeld voor de lesprogramma’s. Geweldig dat dit project zo enthousiast is ontvangen. Ik ben zeer benieuwd naar de ervaringen die de collega’s opdoen. En uiteraard zijn nog meer aanmeldingen van harte welkom!

Voor aanmeldingen en/of vragen over het project ‘gerechtsdeurwaarder voor de klas’ stuur een mail naar kbvg@kbvg.nl


 

schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen