Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Uit onderzoek blijkt dat iemand die een kantondagvaarding ontvangt, slecht overziet welke keuzes er zijn om hierop te reageren. Gedaagden begrijpen de tekst in de dagvaarding vaak niet goed en hebben ook de neiging de dagvaarding te negeren. Vandaar dat de Rechtspraak, samen met de KBvG, een bijsluiter heeft ontwikkeld. 
 

Uit gebruikerstesten blijkt dat deze nieuwe bijsluiter gedaagden in één oogopslag laat zien wat zij kunnen doen, zodat zij met zekerheid een keuze kunnen maken. Een dagvaarding roept veel stress op, maar een toegankelijk, visueel overzicht van mogelijke acties haalt spanning weg.
U kunt deze bijsluiter voortaan bij de kantondagvaarding voegen. Uw kantoor ontvangt daarvoor van de Rechtspraak binnen enkele weken een doos met 1.000 bijsluiters. Via een speciaal e-mailadres kunt u de bijsluiter nabestellen bij de Rechtspraak. Ook ontvangt u de bijsluiter nog digitaal via onze ledenmail. 
 

schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen