Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
en de fr
Inloggen
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Donderdag 21 januari was voorzitter Michaël Brouwer te gast bij BNR. Hij zei daar dat de overheid niet op de stoel moet gaan zitten van private schuldeisers. Daarmee reageert hij op de oproep van staatssecretaris Van Huffelen om ook hun openstaande vorderingen bij slachtoffers van de kinderopvangtoeslagaffaire kwijt te schelden.

Brouwer: “De overheid heeft het probleem veroorzaakt en heeft dat ruimhartig erkend. Dan moet je geen uitspraak doen over het vermogen van een ander, die geen enkele schuld heeft aan het ontstaan van het probleem. Deze private schulden staan echt los van wat de Belastingdienst nu doet.”

Brouwer pleit voor een ‘nette afwikkeling’, waarin hij overigens ook een rol ziet weggelegd voor de deurwaarders. Bijvoorbeeld door het instellen van een afkoelingsperiode, om de precieze schulden te inventariseren. ‘Wij kennen de schuldenaren waar we langskomen. Onze oplossing is niet: laat iedereen alles kwijtschelden, maar zorg ervoor dat iedereen krijgt waar 'ie recht op heeft.'

Beluister het hele interview op BNR.

Corona
In het interview kwamen ook de financiële problemen bij ondernemers door corona aan de orde. Veel branches hebben het op dit moment moeilijk. De KBvG ziet de ‘berg’ met schulden op dit moment nog niet toenemen. ‘De grote klap moet nog komen’ aldus Brouwer.

schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen