Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
en de fr
Inloggen
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

De hogeschool Utrecht biedt een verkorte gerechtsdeurwaardersopleiding aan. In plaats van de reguliere vier jaar kunnen studenten met een relevante hbo/wo Rechtenopleiding in twee jaar de gerechtsdeurwaardersopleiding afronden. Daar ben ik blij mee, want instroom is voor ons ambt van levensbelang.

De Hogeschool Utrecht is de enige opleider die de gerechtsdeurwaardersopleiding in Nederland aanbiedt. Normaliter duurt die opleiding vier jaar waarvan het laatste jaar een stage is. Omdat er in de gerechtsdeurwaardersbranche veel hbo- en wo-juristen werken, voorziet deze tot twee jaar verkorte opleiding (incl. stage) in een grote behoefte. 

Met de gerechtsdeurwaardersopleiding heeft de student een extra diploma in handen dat veel toekomstmogelijkheden biedt. De gerechtsdeurwaarder van 2021 is een veelzijdig jurist die gericht is op communicatie en oplossingen zoeken. Op een gerechtsdeurwaarderskantoor, maar ook daarbuiten heeft dit diploma grote waarde.

Het gerechtsdeurwaardersambt is de laatste twintig jaar sterk geëvolueerd. Van ambtsdragers voor wie de wet het belangrijkste is, naar innovatieve ondernemers die als een spin in het web zorgen dat ze de wet handhaven en tegelijkertijd toegevoegde waarde voor de maatschappij creëren. Aan de deur in gesprek gaan. Mensen kalmeren, informeren en uiteindelijk een passende oplossing zoeken. Elke keer weer spannend als de deur opengaat. Tegelijkertijd zijn we zo kundig dat we snel de-escaleren en op een vriendelijke maar dwingende manier zoeken welke oplossing realistisch is. 

Binnen twee jaar dus je diploma voor zo’n ambt! Voor mij persoonlijk een stap waar ik nog steeds blij mee ben. Een eervol ambt waarin we de uitvoerende macht zijn, rechterlijke beslissingen uitvoeren, aan de voordeur in gesprek gaan. Geen dag hetzelfde, elke dag bijleren en werken aan rechtvaardigheid en rechtszekerheid. 
 schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen