Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
en de fr
Inloggen
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

De laatste ontwikkeling in de kindertoeslagaffaire: de overheid scheldt alle schulden van de gedupeerden van de kindertoeslagaffaire kwijt. En vraagt dat ook aan private schuldeisers. Mijn eerste reactie was ongeloof, vast niet goed gehoord. Helaas wel: de overheid wil om het goed te maken ALLE schulden kwijtschelden. En doet een klemmend beroep op private schuldeisers om dat ook te doen.

Immoreel
De overheid maakt een fout en moet deze zelf herstellen. Om daarbij private schuldeisers te betrekken die hier niets mee te maken hebben is surreëel. Waarom zouden een garagehouder, een woningcorporatie of verzekeraar schulden kwijtschelden? Zij zijn geen partij en hebben geen schade veroorzaakt. Als ze zouden kwijtschelden krijgen zij zelf schade. Het is in deze tijd van coronamaatregelen en onzekerheid een onverantwoord en ondoordacht verzoek.

Onpersoonlijk
Misschien nog erger is waardoor deze schade is ontstaan. De overheid, van ons allemaal en ons ten dienste, heeft haar processen verregaand geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Inclusief risicoprofielen. Die overheid, van ons en voor ons, was ons vergeten. Belden niet meer aan. Zocht geen contact meer en kon dus amper signalen opvangen dat het mis ging. En dat ging het: mis. Meer dan 25.000 mensen waarvan de meesten nog steeds niet bekend zijn.

Contact
Ga langs de deur, open een call center, ga mensen bellen, open een actie website. Voor ons gesneden koek, wij leggen jaarlijks twee miljoen huisbezoeken af.

Aanbod
Wij hebben staatsecretaris Van Huffelen aangeboden te helpen om te voorkomen dat gedupeerden worden ontruimd vanwege huurschulden. Hoe? Gerechtsdeurwaarders willen met de belastingdienst contact opnemen om te checken of de huurder die op de nominatie staat ontruimd te worden een gedupeerde van de kindertoeslagaffaire is. Dan kunnen we in overleg zoeken hoe die ontruiming kan worden voorkomen. We wachten de reactie af.

schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen