Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Maandag stond in Advocatie een artikel over de slechte bezorging van de aangetekende post door PostNL. Rechtspraak, Raad van State en advocaten klagen dat stukken niet op tijd worden bezorgd of zelfs helemaal niet aankomen. Hierdoor verstrijken in sommige gevallen termijnen en zijn burgers hiervan niet op de hoogte. 

Het artikel maakt ook melding van een toegestane foutmarge van 1% bij de bezorging van juridische post. Als het om termijnen gaat, vind ik dit bijzonder. Een ambtelijke handeling is tijdig óf te laat uitgevoerd. Binnen ons rechtsbestel bestaat 1% te laat niet. Gelukkig niet, want dat zou voor veel rechtsonzekerheid zorgen. Betekening van stukken via de gerechtsdeurwaarder is 100% zeker. Het adres is gecontroleerd en de stukken worden persoonlijk en op tijd aan de burger uitgereikt.  

Op LinkedIn plaatste Saskia Peijnenburg, voorheen toegevoegd gerechtsdeurwaarder en tegenwoordig advocaat, de volgende post:

Slechte postbezorging maak ik regelmatig mee in verjaringszaken. Post tussen professionals kan gedigitaliseerd worden, maar richting burgers aub niet!! Er zijn zoveel laaggeletterden, kies dan aub voor betekening door een deurwaarder. Die probeert in gesprek te gaan en uitleg te geven. En die bezorgt wel echt.

Een pleidooi naar mijn hart. Wij kunnen als gerechtsdeurwaarders zoveel meer betekenen! 

schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen