Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Dan kan de Belastingdienst jouw schulden oplossen door ze te betalen. Je moet dan een overzicht van je schulden doorgeven aan Sociale Banken Nederland (SBN). 

Zijn je schulden bekend bij één of meer gerechtsdeurwaarders? 
Dan kan het gerechtsdeurwaarderskantoor gegevens over je schulden hebben aangeleverd aan Schuldenwijzer. Gerechtelijke schulden die vallen onder het beleidsbesluit staan in het overzicht. Als je dossiers hebt bij verschillende gerechtsdeurwaarderskantoren en deze kantoren hebben gegevens aangeleverd aan Schuldenwijzer, zie je de gegevens in één overzicht.
 
Het gaat om de gerechtelijke schulden die bekend zijn bij gerechtsdeurwaarders en die:
•    zijn ontstaan op of na 1 januari 2006 en 
•    vóór 1 juni 2021 opeisbaar waren
•    vallen onder het beleidsbesluit van het ministerie van Financiën.

Overzicht schulden downloaden
Het overzicht van de schulden kun je downloaden op schuldenwijzer.nl/toeslagenhulp. Je logt veilig in met je DigiD. Download het schuldenoverzicht en geef de schulden door aan SBN via www.sbn.nl

Let op: wees op tijd!
Geef je schulden op tijd door aan SBN. Voordat de pauzeknop (moratorium) voor je schulden afloopt.

Schulden die niet in het overzicht staan
In het schuldenoverzicht kunnen ook ‘minnelijke schulden' staan, als deze bekend zijn bij een gerechtsdeurwaarderskantoor. Er staan geen gegevens van de minnelijke schulden in het schuldenoverzicht. De gegevens van de minnelijke schulden kun je opvragen bij het gerechtsdeurwaarderskantoor dat genoemd wordt.

Het kan zijn dat je ook nog andere schulden hebt, die niet in het overzicht staan. Van deze schulden kun je geen overzicht downloaden via Schuldenwijzer. Je kunt deze schulden wel doorgeven op de website van SBN. SBN bekijkt of deze schulden gecompenseerd worden.

Hoe helpt de gerechtsdeurwaarder?
Begin januari 2022 hebben gerechtsdeurwaarders de gerechtelijke schulden van gedupeerden, die bekend zijn bij hun kantoor, doorgegeven aan Schuldenwijzer. Dit geldt voor de schulden die vallen onder het beleidsbesluit van het ministerie van Financiën.

Heb je vragen over een schuld uit het schuldenoverzicht?
Neem dan contact op met het gerechtsdeurwaarderskantoor dat bij deze schuld wordt genoemd.
 

schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen