Zoeken in KBvG.nl

kbvg-emblem
Inloggen
kbvg-emblem
Heeft u schulden? Ga naar

Afgelopen donderdag waren Karen Weisfelt en ik in Parijs om het 70-jarig bestaan van de Union internationale des huissiers de justice (“UIHJ”) te vieren, vrij vertaald “Internationale vereniging van gerechtsdeurwaarders”. De UIHJ werd in 1952 opgericht door een zevental landen, waaronder Frankrijk en Nederland en is met 102 leden in 98 landen, verspreid over de 5 continenten, inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen van juridische professionals.
 

De viering vond plaats tijdens de “Permanent Council”, die elk jaar in november plaatsvindt. Afgevaardigden van alle leden komen dan samen in Parijs en er worden allerlei actualiteiten besproken. Dit keer kwamen onder meer toenemende agressie tegen gerechtsdeurwaarders en de verhouding tussen digitalisering en de menselijke maat aan bod. Daarnaast spraken we over de rol van de gerechtsdeurwaarder in de energiecrisis, waarover de UIHJ in september een paper schreef. Hierin wordt deze rol treffend omschreven:

“ The judicial officer impartially ensures that enforceable titles are properly and adequately enforced, considering the interest of the creditor and the situation of the debtor.
He has acquired unique expertise and experience in this field, through his knowledge of the human, social and economic tissue that he meets every day.
He alone can make the rule of law coincide with the reality of the various situations that present themselves to him.” 


UIHJ: een gelegenheid om van elkaar te leren
We kunnen als collega’s veel van elkaar leren. Zo blijkt wel uit de besproken actualiteiten dat veel van de zaken waar wij als Nederlandse gerechtsdeurwaarders tegenaan lopen, ook bij onze buitenlandse collega’s spelen. Dan is het heel fijn dat de UIHJ een podium biedt deze zaken te bespreken en waar mogelijk samen oplossingen voor deze grensoverschrijdende problemen te formuleren. 

Daarnaast biedt de UIHJ zelf sinds kort ook webinars aan voor alle gerechtsdeurwaarders van de aansloten organisaties, dus ook voor alle Nederlandse gerechtsdeurwaarders. Deze webinars zijn kosteloos te volgen (en er worden PE punten aan toegekend.) Kijk voor meer informatie op de site.  

Namens alle Nederlandse gerechtsdeurwaarders vanaf deze plek onze hartelijke felicitaties. Dat de UIHJ nog vele jaren een plek mag zijn waar we kunnen samenkomen en van elkaar kunnen leren. 

Samen zijn we sterk, oftewel, zoals de slogan van de UIHJ luidt: “Our Union is our strength!”. 


 

schuldenwijzer
Heeft u schulden?

Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.

Inloggen